Bord op schoot concerten 2014/2015

Dit jaar brengt Roodehaan alweer de vierde editie van de bord op schoot concerten met prachtige muziek van (on)gekende talenten!

Elke tweede en vierde zaterdag en zondag van november/december/januari en februari zijn er de bord op schoot concerten, ook deze editie kent weer nieuwe hoogtepunten!

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Aanvang zondag: 15.00, keuken open vanaf 17.31
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Flip Noorman geannuleerd

flipnoorman jpeg roodehaan 2 

Door omstandigheden gaat het concert van Flip Noorman helaas niet door!

De aangezichtsverlamming van Bell, ook wel Bellse parese genoemd, is een plotseling optredende perifere verlamming ('parese') van de zevende hersenzenuw, de belangrijkste motorische aangezichtszenuw.

Flip Noorman (1988) is de troubadour met het gebroken gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep.

Op Flips debuutplaat Bellse Parese (Bastaard Platen, 2013) wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven.

Flip zorgt voor een avond vol crescendo en decrescendo en slingert je heen en weer van donker, groot naar licht en klein. Zijn set is aantrekkelijk, pakkend en zet vooral aan tot denken. Hebben wij allemaal twee of meerdere kanten?

Flip Noorman heeft in april van dit jaar de Wim Sonneveldprijs 2014 gewonnen voor het programma Bellse Parese. Noorman is volgens de jury een 'ware aanwinst voor de kleinkunst'.
Eerdere finalisten van het Concours waren o.a Claudia de Breij, de Vliegende Panters, Thomas Acda en Droog Brood.

Let op alleen op Zaterdag 22 november zal Flip Noorman optreden in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31

Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, dat kan op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: https://www.roodehaan.com/reserveer-een-tafel 

Clip van Flip Noorman

Scarlet Mae

Scarlet Mae Roodehaan web

Scarlet Mae is een Nederlandse zangeres, pianiste en componiste met een unieke eigen sound. In haar muziek verenigt ze een grote diversiteit aan invloeden. Van dixie tot country en van jazz tot klassiek. Ze viel in eerste instantie op door haar unieke stemgeluid en de veelzijdige combi's die ze maakt met haar band, waarmee ze direct veel radio aandacht kreeg en op diverse grote podia mocht spelen.

Of het nu komt door een aanstekelijk refreintje, een onverwachte solo van het strijkkwartet of de onderliggende melancholie in haar teksten; Scarlet Mae, weet je te verassen en mee te nemen in haar muziek. Begonnen als klassiek pianist werd ze tijdens haar opleiding aan het conservatorium al snel verleid door genres als pop, folk en jazz. Stijlen die ze moeiteloos laat samenkomen in haar liedjes.

Haar nieuwe album presenteerde zij in een uitverkocht Bird (Rotterdam) en Paradiso (Amsterdam, januari 2014). De plaat was wekenlang meest beluisterde cd op de 3VOOR12 luisterpaal en wordt overladen met lovende recensies.

Door middel van crowdfunding verwierf Scarlet Mae budget voor het opnemen van haar CD. In het schrijfproces werkte Marije samen met jazzpianist Daan Herweg (o.a. Caro Emerald) en gitarist Paul Willemsen (o.a. Kris Berry, Beans and Fatback), die het album tevens produceerde.

Scarlet Mae was al live te zien tijdens Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town, Appelpop en vele jazzfestivals. Tevens was de band support in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De muziek wordt veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6. De showcase op Eurosonic resulteerde onder meer in een tournee die in mei 2013 plaatsvond in Groot Brittannië. Hoogtepunt was een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton.

Zaterdag 13- en zondag 14 december zal Scarlet Mae optreden in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Aanvang zondag: 15.00, keuken open vanaf 17.31
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, dat kan op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefonisch: 0595-571598 of via: http://www.roodehaan.com/reserveer-een-tafel 

Scarlet Mae op radio 6

Website Scarlet Mae

 

Sväva

Svava web

Sväva betekent 'zweven' in het Zweeds en is een jonge talentvolle band uit het noorden van Nederland. Ze maken sferische dreampop met hier en daar grote geluidsexplosies. Electronische drumbeats gecombineerd met mysterieuze vocalen vormen de basis van het unieke geluid van deze band. Een band die in 2012 van start ging toen zangeres Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks een uitzonderlijke chemie tussen elkaar ontdekten tijden het schrijven van de eerste muziek voor Sväva.

De inspiratie voor de nummers die Sväva nu speelt kwam uit de reizen die frontvrouw Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks door Schotland, Engeland en Frankrijk samen maakten. Dromerige zanglijnen en galmende gitaarriffs, die nauw op elkaar aansluiten, vormen de fundering van de muziek die deze jonge dreampopband maakt.
De nummers die Hout en Hindriks in de basis samen schreven zijn verder uitgewerkt in samenwerking met drummer Jelmer Terwal en gitarist Olivier Copini. Het vijftal ontmoette elkaar op de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden.

In juni 2013 won de band de Kleine Prijs van Fryslân, waarna een aantal productieve maanden volgde. Zo speelde Sväva in onder andere 013, Tivoli en EKKO en was ze support act voor Daily Bread, Lightning Dust en Night Beds. Daarnaast speelde ze vier keer op en tijdens Eurosonic/Noorderslag, op Oerol en nam ze in juli haar debuut-EP op, die in september 2014 gereleased wordt tijdens Popronde.
In oktober staat Sväva in de halve finale van de grote prijs van Nederland.

De band bestaat uit:
Bente Hout: Zangeres en bassiste
Olivier Copini: Gitarist
Michelle Hindriks: Gitariste
Jelmer Terwal: Drummer

Geluidsfragmenten en een mooie clip van Svava

Zaterdag 27- en zondag 28 december zal Sväva optreden in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Aanvang zondag: 15.00, keuken open vanaf 17.31
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, vanzelfsprekend kan dat op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via:http://www.roodehaan.com/reserveer-een-tafel  

Sir James

Sir James Roodehaan 2014 web

Basisschoolvrienden Tommaso Sarri en Frank van Kasteren richten in 2003 hun eerste band op. Na vele verschillende formaties vormt zich uiteindelijk Sir James met Ralf Pouw, Anne Punt en Joost Wesseling.
Vier jaar lang speelt Sir James in cafés, popzalen en festivals in Nederland en Duitsland. De mannen winnen Emergenza Benelux, de Grote Prijs van Zuid Holland en de Peter Tetteroo Bokaal. Ze nemen twee EP's op waar ze het maar niet over eens worden, waardoor deze achterin de kast belanden.

Na vier jaar besluiten ze zich voor een periode af te zonderen in Groningen. Een wit huisje met een rood dak, een kampvuur, heel veel niets en een gitaar. Deze periode resulteert in het debuutalbum van Sir James, opgenomen in een oude postloods. Het zoeken naar schoonheid is verwerkt in ruwe popliedjes, meerstemmige zang en subtiele arrangementen staan hier volledig in het teken van. De liefde voor het podium en publiek blijkt direct bij de eerste concertreeks begin 2014.

Zaterdag 10 en zondag 11 januari zal Sir James optreden in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Aanvang zondag: 15.00, keuken open vanaf 17.31
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, vanzelfsprekend kan dat op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefonisch: 0595-571598 en op reserveer een tafel

Sir James - Cheer Up

Website Sir James

 

Björn van der Doelen / Jeroen Kant

bjorn-van-der-doelen-roodehaan

Wouterus Jacobus Antonius (Björn) van der Doelen (Goirle, 24 augustus 1976) is een Nederlands voormalig profvoetballer en singer-songwriter.

Van der Doelen kwam tijdens zijn voetballoopbaan uit voor PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC. Nadat hij zijn profcarrière beëindigde ging hij zich focussen op muziek en werd hij frontman van de groep Allez Soldaat.

Al tijdens zijn voetbalcarrière was Van der Doelen actief als zanger en schrijver van liedjes. Na afloop van het voetbalavontuur besloot hij om zich hier meer op te gaan richten.

Zijn eerste single was "Bende mal" kwam in 2006 uit. Het liedje was geschreven naar aanleiding van een opmerking van zijn moeder op haar verjaardag. In juni 2007 kwam de cd-single "Nijmegen" uit, een hommage aan deze stad en aan de voetbalclub NEC.

In 2010 bracht Van der Doelen met zijn band Allez Soldaat bij continental records zijn volwaardig Brabantstalige album D'n duvel die slaapt nooit uit en werd Allez Soldaat datzelfde jaar verkozen tot beste dialectact.
In 2011 werd het lied "Heul gevecht" (wat te horen is op het in 2012 uitgebrachte album "als de wolven janken") verkozen tot Brabants Moiste lied van dat jaar.

In 2014 heeft Van der Doelen samen met Karin Bruers en Henk van Straten met de voorstelling "Geniet er maar van" een theatertour gedaan.

Jeroen Kant Roodehaan

Jeroen Kant (1982) woont in een oud, vervallen, houten huisje in een Brabants gehucht. Omgeven door het groen, de rust en de stilte schrijft hij er prachtige Nederlandstalige liedjes en gedichten vol liefde, humor en zelfspot.

De pers sprak van "een onmiskenbaar groot talent". Er werden lijnen getrokken met Dimitri van Toren, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot, maar bovenal is Jeroen gewoon zichzelf.

Zonder een blad voor de mond te nemen loodst hij zijn publiek al predikend, zingend, lallend en dichtend door zijn charmant brakke wereld. Het is tragisch, komisch en poëtisch. IJzersterk, messcherp, bezield, eigenzinnig en volkomen origineel.

In 2009 bracht hij zijn eerste studioalbum "'t Komt wel goed" uit. In 2011 verscheen zijn tweede album "Goud of op je bek gaan". Ook won hij dat jaar de publieksprijs van "De Grote Prijs Van Nederland" in Paradiso, Amsterdam. In 2012 speelde hij 11 dagen lang zeer succesvol zijn eenmansvoorstelling in zijn zelfgebouwde theater/saloon op Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch.

In 2013 richtte hij samen met bevriende liedschrijver Mathijs Leeuwis een onafhankelijke label op. Jeroen's derde studioalbum "De Lafaard Kapitein" is de eerste release van hun "Bastaard Platen". Het album ontving alom lovende kritieken. Hetzelfde jaar was hij een zomer lang te zien in het TV-programma "De Beste Singer Songwriter Van Nederland".

Hij speelde onder andere op Concert at Sea, De Wereld Draait Buiten en voor het tweede jaar op rij op Theaterfestival Boulevard.

Zaterdag 24- en zondag 25 januari zullen Bjorn van der Doelen en Jeroen Kant twee optredens verzorgen in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Aanvang zondag: 15.00, keuken open vanaf 17.31
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, vanzelfsprekend kan dat op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: https://www.roodehaan.com/reserveer-een-tafel 

Mooi clipje van Bjorn v/d Doelen

Heel mooi clipje van Jeroen Kant

Binnenkort bekend

Binnenkort meer info

Binnenkort bekend

Binnenkort meer info