mirjam zuiderveld 2.0 roodehaan web

In 2011 kreeg Mirjam de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt voor haar zelfgeschreven nummer ‘Rush’. De jury prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze wist over te brengen.

Sindsdien heeft Mirjam een repertoire aan eigen nummers en wordt ze begeleid door gitarist Pieter Nanuru waarmee ze al menig optreden heeft verzorgd.

Muziek is Mirjams passie, haar manier om gevoel te uiten en te delen. Teksten moeten een betekenis hebben en muziek moet gevoel weten over te brengen om mensen te kunnen ontroeren.

Mirjam Zuiderveld en Pieter Nanuru filmpje

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Persfoto Lesley Baker Roodehaan web

Sinds hij op de muziekschool voor het eerst een blokfluit in zijn handen kreeg gedrukt is Lesley Baker bezig met muziek maken.
De afgelopen jaren heeft Lesley ook veel mogen meemaken met zijn band Animal Antics waarmee hij ook in de studio’s van Radio Veronica, 538 en 3fm heeft mogen spelen. Ook grote podia zoals dat van Kadepop en Bevrijdingsfestival is hij inmiddels mee bekend.

In 2016 besloot hij zijn solo repertoire te gaan uitbreiden en dit zoveel mogelijk te laten horen aan de buitenwereld.
Zoals een echte singer/songwriter dat betaamt schrijft Lesley liedjes over zijn persoonlijke leven en over menselijke interacties die hij van afstand heeft meegekregen.

Over traditionele folkschema’s hoor je een poppy maar pittige stem.
Denk aan jamsessie tussen Damien Rice en John Butler op een hele knusse zolderkamer.

Lesley Baker filmpje

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

edo de vlieger roodehaan

Edo de Vlieger schrijft theatrale, poëtische luisterliedjes.

Na een langdurig avontuur in het theater en een minder langdurig avontuur in een pop/rockband, heeft hij zich toegelegd op het solo-artiestendom. Met soms duistere, altijd verrassende teksten weet hij een intieme, persoonlijke sfeer te creëren.

Filmpje Edo de Vlieger

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Isabel Nolte roodehaan web

Isabel doet haar eerste solo’s in het studentenkoor van de Universiteit Twente en zingt vervolgens bij diverse bands en vocalgroups.

In 2013 neemt Isabel deel aan het televisieprogramma The Voice of Holland. Nadat zij in haar blind audition alle vier de stoelen laat draaien, kiest zij voor coach Ilse DeLange. Isabel blijft tot en met de battles in het programma.

In hetzelfde jaar sluit Isabel zich aan bij Cabaretvereiniging Contramime en neemt eerste stappen in de kleinkunst en cabaret wereld.

Zij verhuist naar Utrecht en in september 2014 behaalt Isabel met haar eerste solo-cabaret-optreden de kwartfinales van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In 2015 wordt zij finaliste bij De beste singer songwriter van Utrecht en het Utrechts Kleinkunst Festival. Kort daarop wint Isabel de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival en behaalt in hetzelfde jaar de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Isabel verhuist naar Den Bosch en volgt een eenjarige opleiding Cabaret & Kleinkunst om haar vaardigheden verder uit te bouwen.

In 2016/17 speelt Isabel haar eerste avondvullende theatervoorstelling ONDERWEG in de Nederlandse theaters.

Filmpje Isabel Nolte

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Alex Akela Birgit Wijdemans Theo Looijmans roodehaan

Alex Akela & Birgit Wijdemans

De ideale kruisbestuiving.
Het beste van twee werelden.
Alex & Birgit brengen een repertoire van eigen werk en vertalingen (uit het Russisch) van Alex’ hand. Mooie liedjes met een verhaal, in een intieme setting gebracht door twee rasmuzikanten.

Alex Akela
Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Alex schrijft nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Birgit Wijdemans
Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.

Alex Akela en Birgit Wijdemans filmpje

Aanvang concert 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

woody en cat Roodehaan web

Over Anne Wouterlood – WOODY

Na het behalen van haar doctoraal geneeskunde besloot Anne de gok toch te nemen en liet ze haar geneeskunde carrière vallen en koos voor het muzikale leven.

In 2009 studeerde ze af als zangeres (pop/sessie. Sindsdien werkt ze als zangdocente, ondere andere op haar eigen zangschool en ze zingt in verschillende coverbands.

Haar hart ligt het meest bij het schrijven en spelen van haar eigen nummers. In 2015 bracht ze onder de naam Anne Wouter 2 EP’s uit. Na een jaar alleen op de bühne, ging ze op zoek naar iemand om haar te vergezellen. Al gauw ontmoette ze Riekje en kort daarna was Woody & Cat een feit.

Over Riekje Kattenbusch – CAT

Toen ze 7 was volgde ze haar eerste cellolessen bij Andrew Hill.
In 2007 deed Riekje mee in het NSO (Nederlandse Studentenorkest), daar ontmoette zij iemand, die uiteindelijk een belangrijke sleutelrol heeft gespeeld in het ontstaan van Woody & Cat, namelijk een collega van Anne.

Eind 2015 zijn de wegen van Anne en Riekje elkaar gekruist. Ene Anne Wouter zocht een celliste om samen haar eigen muziek te spelen. Na een ontmoeting en eerste repetitie waagden zij zich gelijk op een klein podium in Amsterdam Noord. Al gauw hadden ze meer opgetreden dan gerepeteerd. Het klikte zo goed dat ze besloten samen verder te gaan als het duo Woody & Cat.

Samen met Anne kan Riekje zich nog steeds verder ontwikkelen, zowel op het podium als in het schrijven van eigen nummers.

Woody & Cat live

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

i took your name Roodehaan web

I Took Your Name is het alter ego van Chris van der Ploeg. Voorheen maakte hij furore met Audiotransparent, waarmee hij vele (Groninger) poppodia onveilig maakte.

I Took Your Name, Chris van der Ploeg leende de naam uiteraard van niemand minder dan R.E.M. en de verwijzing is niet geheel onterecht.

Hij speelt mooie sfeervolle songs met invloeden van indie folk en ambient.

I Took Your Name speelde veel shows, waaronder de Popronde maar ook shows in Belgie en Duitsland.

Filmpje I Took Your Name

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

bird in a glasshouse Roodehaan web

Bird in a Glasshouse, alias Femke Ravensbergen, is alles behalve een doorsnee singer-songwriter. In plaats van een gitaar of piano, gebruikt ze een viool onder andere als contrabas en percussie-instrument.

Bird in a Glasshouse laat zich als muzikant en songwriter omschrijven als non-conformistisch, onderzoekend, origineel, creatief en multimediaal. Ze maakt pop-folk met een vleugje jazz en triphop.

Met haar heldere stem en akoestische instrumenten creëert Bird in a Glasshouse een eigen wereld. Het resultaat van haar werk is een muzikale sfeer die mysterieus, krachtig en opgewekt is.

Filmpje Bird in a Glasshouse

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Renee Spijker web

Renée Spijker is een 19 jarige singer-songwriter uit de omgeving Alkmaar.

Met haar eigen stijl schrijft ze over het algemeen catchy songs, die over alledaagse onderwerpen gaan. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en maakt gebruik van een loopstation, om zo haar eigen sound te creëren.

Al vanaf haar 15e is Renée bezig met het schrijven van haar eigen muziek.
Het begon met 'De Grote Prijs', een talentenshow van het Trinitas College. Dit is de grootste talentenshow van Kop van Noord Holland. Deze is onder meer gewonnen door Kim de Boer. Renée won in 2014 de live begeleid prijs. En in 2015 won zij de hoofdprijs van deze talentenshow, dé Grote Prijs.

"Holyshit! Dan ben je dus 19, bel je in een dolle bui naar de radio en vraag je in de uitzending of je eens langs mag komen EN DAN DOE JE DIT! Renée Spijker onthou die naam! (Rob Janssen, DJ 3FM)

Filmpje Renee Spijker

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Rose Marin roodehaan

Met haar kleurrijke stem en manier van spelen, brengt Rose Marin elementen van country, folk en pop bij elkaar en creëert zo een unieke sound. Haar krachtige persoonlijkheid wordt vertaald naar een dynamische set waarin ruimte is voor verschillende klanken.

Geïnspireerd door zowel de hedendaagse pop van Ed Sheraan, de countrysound van Cody Jinks en de laid back vibe van Jack Johnson weet ze feilloos de gevoelige snaar te raken.

Filmpje Rose Marin

Aanvang concert 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

lars koehoorn Roodehaan web

Lars Koehoorn is een jong aanstormend singer-songwriter talent uit het Groningse Winschoten met een diepe karakteristieke heldere stem. 

Lars Koehoorn is onder andere bekend van Radio 538, Radio 2 en 3FM als gevolg van een van zijn singles: 'Home', over het verlangen naar je eigen veilige plek. 

Natuurlijk komen deze songs ook voorbij in zijn 'Loopshows', waarin hij, zelfs in zijn eentje met zijn gitaar, ieders aandacht pakt en niet meer loslaat.

Filmpje Lars Koehoorn

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

HaroldK roodehaan

De liedjes van Harold K zijn pakkende short stories in onvervalsbaar Limburgs. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. Als troubadour pur sang vertelt Harold zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie.

K geniet zowel regionale als landelijke bekendheid. Muziektijdschrift OOR schreef over zijn laatste cd Heppeneert (2014): ‘Onder die zachte stem en warme akoestische gitaar verbergt zich een ongestild verlangen naar eenvoudiger bestaan, zonder de hectiek van de stad, ver weg van het dwingende wereldnieuws.’

Filmpje Harold K

Aanvang concert 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

robin ijzerman Roodehaan web

De 24- jarige Robin IJzerman vormde lange tijd samen met haar zus Sofie het duo ‘Camilla Napkin.

Tijdens het laatste jaar van de opleiding muziek aan het Noorderpoort College koos zij ervoor om een solo project te starten.

Inmiddels afgestudeerd aan de opleiding Muziek van het Noorderpoort College, won ze de talentenjacht van Radio Noord en treedt ze regelmatig op met haar eigen nummers, voornamelijk pop met hier en daar een jazz/soul invloed. Zichzelf begeleidend op de gitaar en met haar krachtige stem.

Filmpje Robin Ijzerman

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

ries de vuyst Roodehaan web

West-Zeeuws-Vlaamse wereldmuziek; het kan gewoon. Linkshandig meestergitarist, zanger en liedjes schrijver Ries de Vuyst put uit vele genres, waaronder blues, Americana, bluegrass, flamenco, volksmuziek en zigeunerjazz, maar zet daar z’n teksten in eigen streektaal op.

In 2015 werd Ries zelf zestig jaar en zijn rode Höfner-gitaar heeft hij veertig jaar. Samen zijn ze ‘Oondert’ dus. De titel van zijn laatste plaat.

Filmpje Ries de Vuyst

Aanvang concert: 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Tolls web

Twee jaar geleden deed de muzikant Daan van Beijeren voor het eerst van zich spreken. In de voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân, hij maakte een onuitwisbare indruk na op de jury. Vervolgens behaalde hij de finale van deze bandcompetitie.

Inmiddels heeft Van Beijeren een EP uitgebracht (Stolen Piece), is hij onderdeel van het Freesonica project (het bandcoachings-programma van de de Popfabryk) en veranderde hij zijn naam in Tolls. Een keuze met het oog op de toekomst? Een nieuwe naam, maar het geluid is hetzelfde gebleven.

Tolls brengt fraaie luistermuziek met folk, indie en pop invloeden.

Filmpje Tolls

Aanvang concert 20.30 Toegang gratis

Reserveren kan telefonisch, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Vikings in Tibet

VinkingsinTibet web roodehaan

Het begon allemaal met twee broers die muziek maakten op hun slaapkamer.

Ondertussen is Vikings in Tibet gegroeid tot een welbekende band met een unieke sound met invloeden van Balthazar, Grizzly Bear and alt-J.

Onlangs hebben ze hun nieuwe plaat: Alchemy Ave uitgebracht.  

Ze omschrijven hun stijl als ‘Cinematic Indie’. 

Filmpje Vikings in Tibet