Live concerten

Op zaterdagavond gebeurt het. Dan verandert het rustieke gehucht Roodehaan in een zinderende plek met live muziek: Roodehaan Live, dat ondertussen naam heeft gemaakt tot ver over de landsgrenzen. Als je wilt eten moet je tijdig reserveren, want het is steevast volle bak.

Tien zomerse zaterdagavonden is het een gezellige reuring op het pleintje voor het podium en op het door druivenranken overdekte terras.

 Podium 2

Originele acts

Op het mooie ronde podium zie je geen coverbands maar ondermeer, fluisterende singer-songwriters, Afrikaanse drummers, Argentijnse folklore, swingende Balkan-pop, Brabantse blues en polderpolka.

Ben Caplan & the Casual Smokers, Town of Saints, Jennah Bell (Usa), Mattanja Joy Bradley & André van den Boogaart, Toby Beard (Aus), Diff, Wolf in Loveland, My Baby, Erwin de Vries en Mathijs Leeuwis zijn slechts enkele namen van de talloze bands en acts die afgelopen 8 jaar optraden bij Roodehaan. Zelfs de zeer bekende cabaretier Dolf Jansen stond in 2014 op het podium met een try-out van zijn oudejaarsconference.

12 Def Americans Roodehaan web

           Def Americans

Programmering

In 2015 zijn er vanaf eind juni t/m eind augustus iedere zaterdag opvallende optredens. De programmering wordt eind april bekend gemaakt.

Sinds 2011 organiseert Roodehaan van november t/m februari de “bordopschoot” concerten. Elk 2de en 4de weekend van de maand een sfeervol, kleinschalig, intiem concert met (on)bekende verrassende artiesten.

Catherine MacLellan & Chris Gauthier (CAN)

Catharine MacLellan Roodehaan web

Catherine MacLellan is een Canadese folk singer- songwriter, momenteel wonend in Halifax, Nova Scotia. Zij is de dochter van de legendarische Canadese songwriter Gene MacLellan. Ze is geboren en opgegroeid in Summerside, Prince Edward Island.

Voor haar solo carrière zong Catherine met The New Drifts, een vierkoppige Islandse band. Catherine's debuutalbum ‘Dark Dream Midnight’ kwam uit in 2004 en in 2006/2007 het album ‘Church Bell Blues’. In 2009 toerde ze door Canada, Amerika en Engeland. In juli 2011 kwam haar langverwachte nieuwe album ‘Silhouette’ uit. Een prachtige plaat die haar kwaliteit bevestigd, met elegant verweven liedjes en haar memorabele mix van oprechte en krachtige introspectieve teksten en pakkende melodieën. Deze cd promootte ze in 2011 in Canada en Amerika en reisde in november af naar Engeland en Schotland.

Catherine’s ster is al lange tijd stijgende in Noord Amerika. Ze is naast een goede zangeres/tekstschrijver ook een persoonlijkheid met een grote schare aan fans, waaronder artiesten als Bruce Bockburn (USA) en Steve Forbert (UK). Ze is ongeëvenaard onder de artiesten van haar generatie. Chris Gauthier (gitaar, keyboard en zang) begeleid haar. Chris staat reeds meer dan 20 jaar op het podium en speelt zowel solo als in bands.

‘The Raven’s Sun’, haar laatste plaat (augustus 2014) is een plaat die bij iedere luisterbeurt aan belang lijkt toe te nemen. In tegenstelling tot ‘Silhouette’ heeft deze plaat een meer traditioneel karakter. MacLellan’s composities zijn sterker als als nooit te voren, terwijl Gauthier met zijn gitaarspel louter bewondering oproept. De productie door Gauthier is klein gehouden onder het motto less is more.  

Op 28 maart is het optreden van Catherine MacLellan & Chris Gauthier op Roodehaan. Aanvang 21.00 uur, de toegang is gratis, vanaf 20.00 uur is er een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Catherine MacLellan

 

Adam Barnes (UK)

info volgt

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: https://www.roodehaan.com/reserveer-een-tafel