Macbetty & CT Heida & Harry Niehof


Macbetty roodehaan web

Macbetty speelt soul.

Macbetty speelt rhytm&blues.

Swampy music, good-old discogrooves en de deep, deep heart of Dixie Blue: dat is Macbetty.

Je kunt ook zeggen: gewoon een heel lekker bandje uit Groningen.

Macbetty is:

Inki de Jonge: zang

Theo Houtkoop: gitaar

Jaap Stegeman: toetsen

Jan van Dijk: bas

Bram van der Land: drums

CT-HEIDA-roodehaan

CT Heida groeide op in een muzikale familie in een Fries dorpje. Muziek maken was belangrijk in het gezin. 
Ze verhuisde naar Groningen en speelde vier jaar in verschillende bands. In Leeuwarden volgt ze een zangopleiding op het Conservatorium in Leeuwarden. Met twee koffers in haar hand verhuisde ze naar de 'Prince stad' Minneapolis en toerde een jaar lang met Ipso Facto door de States.

CT nam de soul en de gospel mee naar huis en begon samen met haar man, gitarist Klaas Boon, in hun eigen studio liedjes te schrijven. Ze richtten de band 'Homebase' op. Na de dood van Klaas wordt het liedjesschrijven weer een nieuwe zoektocht. De invloeden van Klaas zijn kenmerkende gitaar spel verdwijnen en CT ontwikkelt haar eigen stijl.

Momenteel treedt CT op in verschillende acts en formaties:
- Als singer-songwriter
- Trio met Digmon Roovers gitaar & zang, Ruud Vleij, contra bas & zang
- In TCQ ( The Caml Quartet).
- Met Dr.Remko's HoodooVoodoo Experience
- En met Electric Fiesta

Harry Niehof web

Harry Niehof (Middelstum, 1954) is al vanòf de joaren zeuventeg ien de Grunneger muziekscene actief. Tot 2002 speulde hai ien bands as Rave-On, Dead Rabbits, Splitsing, The Happy Few?, Mumbo Jumbo, Sugar Boy Harry and the Race en Superfly. t Album Broken Line, schreven deur Harry Niehof, wordt oetbrocht onder de noam Sugar Boy Harry. Vanòf 2002 gaait Niehof onder zien aigen noam optreden mit Engelstoalege nummers.

Vandoag-de-dag zingt Harry Niehof ien t Grunnegs. Soamen mit Los Bomberos nemt hai de ploat Cuba-Blues op, woar vaaier nummers van Niehof op te heuren binnen. Zien eerste aigen Grunnegstoale cd Altied Onderwegens komt oet ien 2005. Ien 2007 verschient t album Straks is t weer janken, woarmit hai de Streektoalpries 2007 wint. Noa de ploat Golf noa Golfien 2010 verschient binnenkort n nij album van Harry Niehof.

Zaterdag 28 juni staan Macbetty & CT Heida & Harry Niehof op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.

Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Website CT Heida

Website Harry Niehof

Website Macbetty

Facebook MacBetty

Mattanja Joy Bradley & André van den Boogaart aanvang 20.00 uur!

Mattanja Joy Bradley Roodehaan web

Mattanja Joy Bradley (Veldhoven, 25 januari 1981) is een Nederlandse singer-songwriter.
Bradley heeft een Engelse vader en Nederlandse moeder. In haar vroege tienerjaren begon ze met het schrijven van eigen liedjes. Sinds 2005 is ze de zangeres van deTilburgse blues en rock-'n-rollband Bradley's Circus. Met deze band werden drie studioalbums uitgebracht waarvan Bang Bang Wa Wee's en Kickin' But Not High werden opgenomen in Dockside Studio, Louisiana USA. Kickin' But Not High werd in 2013 genomineerd voor het beste blues album. Ze werd uitgeroepen tot beste blues zangeres van 2012 en nam haar eerste award mee naar huis.

In 2012 werd Mattanja op radiozender 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Datzelfde jaar deed Mattanja solo mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland en haalde de finale. Op 31 mei 2013 kwam haar eerste solo-album uit, getiteld Wake Me Up. Haar derde single "Hurricane" werd gebruikt voor de zomerpromo van HBO.nl.

Vanaf 14 mei 2014 was ze te zien in het zesde seizoen van De beste zangers van Nederland.

Mooi lied van Mattanja

Website Mattanja Joy Bradley

Andre van den Bogaart 2014 web

De Brabantse singer-songwriter André van den Boogaart is niet van de zoetsappigheid. Hij zingt over drank, depressie en het gebrek aan geld. In het hoesje van zijn plaat Rauwe Rand vertelt hij openhartig dat de plaat opgenomen werd ten tijden van grote financiële crisis en hij in feite geen geld had om het album te maken. Het leven gaat niet over rozen. Wel over melancholie, bier, kroegtijgerij, de duivel en spijt.

Van de Boogaart is zonder meer een ruwe bolster. Zijn blanke pit ontdek je tussen de regels van zijn openhartige teksten. Het rauwe karakter komt veelvuldig terug in de woorden. Hij beschrijft veelal avonturen bij nacht en ontij, met het bier binnen handbereik. Rauwe Rand is bepaald geen plaat voor teerhartigen.

Brabantse moiste lied van Andre

Website Andre van den Bogaart

Zaterdag 5juli staan Mattanja en Andre op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.

Let op de aanvang van dit concert is om 20.00 uur! Na het optreden kan er voetbal gekeken worden!

Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Ten-Hut

ten-hut web


Ten-Hut is een zevenkoppige, Zaans/Amsterdamse band die in 2004 is opgericht. In de tussentijd zijn verschillende muziekstijlen de revue gepasseerd, waardoor de muziek nu te omschrijven valt als een mix van pop en jazz met invloeden uit verschillende culturen waarbij muzikale invloeden uit het Midden-Oosten de belangrijkste zijn. Ten-Hut wordt incidenteel aangevuld met een strijkkwartet.

De klassieke opleiding van gitarist Bas, als ook zijn vele bezoeken aan het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat Ten-Hut een ander geluid laat horen dan wat er over het algemeen op de Nederlandse podia is te beluisteren. Desalniettemin weet de band dit geheel in een poppy jasje te gieten. Naast de Nederlandse podia is Ten-Hut regelmatig te vinden in het buitenland. Met tours in onder andere Duitsland en Frankrijk
De mannen van Ten-Hut maken er bij hun optredens altijd weer een swingend feest van!

Ten-Hut bestaat uit:
Lars Blakenburg - zang * Bas Gaakeer - gitaar/zang * Kay Hasselbaink - basgitaar/contrabas * Cees Oosterhuis - drums * Daan Janssen - trombone * Koen de Jong - tenorsaxofoon * Miklós Kuijper - trompet/bugel

Website Ten-Hut

Kerstsong Ten-Hut

Zaterdag 12 juli staat Ten-Hut op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of reserveer een tafel

Toby Beard (Aus)

Toby Beard web

De charismatische singer-songwriter en gitariste Toby Beard, afkomstig uit Perth in West-Australië, zou wel eens dé ontdekking van het jaar kunnen worden. De muziek van Toby Beard is niet tot een enkel genre terug te brengen. Folk, blues, rock, roots, reggae en zelfs chansons klinken door in de voortdurend gepassioneerd aanwezige zangeres. Vooral live maakt ze, met steeds wisselende bands, grote indruk: passie, rauwe energie en nooit een saai moment.

Toby heeft, samen met haar band, al met vele grote namen op het podium gestaan, zoals Sheryl Crow, Pete Murray en Luka Bloom.
De eigenzinnige muziek van Toby laat zich moeilijk vergelijken met anderen en weinigen zullen meer dan zij het predicaat allround singer-songwriter verdienen. Adrenalinekicks en puur kippenvel wisselen elkaar af. Ongecompliceerde muziek die bij velen een onuitwisbare indruk achterlaat.

Zaterdag 19 juli staat Toby op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Website Toby

Prachtige clip van Toby & Band

DINA

 

Dina Popma podium 2013

Drie jaar geleden reisde Dina Popma, een Zwolse singer-songwriter, af naar Senegal en Mali om daar de traditionele muziek te ontdekken. Maar wat ze vond ging nog veel verder; een diepe verbondenheid door de intense wijze waarop muziek daar wordt gemaakt en beleefd.

Popma, wiens wortels liggen in het Friese land, vond hierin een belangrijk element voor haar muziek en alles wat zij daarmee wil overbrengen. Ze begon een zoektocht naar hoe ze de traditionele West-Afrikaanse muziek kon mengen met haar eigen geluid, en hoe ze met haar muziek mensen op dezelfde manier met elkaar kan verbinden.
Een persoonlijke, muzikaal hoogstandje waarin ze twee werelden met elkaar verbindt; haar eigen wereld, gebracht vanuit haar intieme en repetitieve geluid, en de diepe, mystieke klanken van West-Afrika.

Prachtig lied van Dina

Zaterdag 26 juli staat Dina met band op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

DIFF & LEONARD FORD (supportact)

Diff web 2

DIFF is Friese band ontstaan rondom de frontman Diff Rouw. Zijn persoonlijke teksten zijn geïnspireerd op Amerikaanse folk en country-blues, teksten over zonnestralen in de duisternis.

Samen met Bonne van der Wal, Jelle Gietema, Lennard Fopma, Jelmer Haringsma, Bas Rozeman maakt DIFF muziek die zowel melancholisch als opzwepend is. Americana met heerlijke gitaarsolo's en een vleugje rockabilly, strakke drums, prachtige zang en vooral heel veel gitaren.

DIFF is aanstekelijk, dansbaar en maakt iedereen vrolijk en blij met af en toe een snik.
Mix Bob Seeger met Springsteen en Calexico en je hebt DIFF!

Op deze avond is de supportact Leonard Ford met Deltablues!

Zaterdag 2 augustus speelt DIFF op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Facebookpagina Diff

Prachtig clipje van Diff

 

Wolf in Loveland

wolf-in-loveland web

Zo tegenstrijdig als de bandnaam is zo harmonieus klinkt de folkpop en -rock van de Rotterdamse band. De zevenkoppige groep is opgetrokken rond de pas 20-jarige singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en medio 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland (categorie singer-songwriter) op zijn naam schreef. Wolf In Loveland dus, een collectief met bijzondere, verstilde thuisopnames, die op het podium een volle meeslepende uitvoering krijgen. Een collectief ook met knappe liedjes als Tattoos en Nothing At All die overal tot hun recht komen.

In de Grote Prijs van Nederland zijn Jan Minnaard en zijn muzikale discipelen doorgedrongen tot de semifinale. LiveXS vergelijkt de band met "de beste Schotse indiefolk en de rustige hoogtepunten van ons eigen Excelsior-label." Na Jay Minor in 2010 riep VPRO 3voor12 in april 2012 ook Wolf In Loveland uit tot Hollandse Nieuwe. Het nummer Tattoos haalde bovendien het MusicFromNL Nederlands Elftal en de band opende bij Pop Aan Zee in Zeeland voor Megafaun.

Jan Minnaard gitaar, zang en songwriting

Bas van Holt gitaar, banjo en backings
Tim van der Burg gitaar en synthesizers
Ruben Trouborst basgitaar
Rafael Schwiddessen drums
Merel Moelker zang
Janine van Osta zang

Zaterdag 9 augustus speelt Wolf in Loveland op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Website Wolf in Loveland

Mooi clipje

Erwin de Vries

Erwin de Vries web

Voor het zesde opeenvolgende jaar staat de Groninger zanger Erwin de Vries op het podium van Roodehaan.
Elk jaar is het weer een feest om deze laidjeszanger, zoals hij zichzelf noemt, te zien optreden voor een publiek dat elk jaar omvangrijker wordt.

Erwin de Vries treedt al meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. Hij laat zich inspireren door zijn verbindingen met Groningen en zijn bestaan.
De liedjes van deze singer-songwriter zijn door en door zuiver en recht uit het (Groningse) hart, met een mooie inhoud.
Momenteel is De Vries bezig met het opnemen van zijn nieuwe cd, waarvan de release begin augustus wordt verwacht.

Van Erwin de Vries verschenen al:
Riep veur Opnoame (1997)
Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel),
Wie (2003)
Aigenhaimer (2006)
Dichter in Mie (2008)
Leef t Leven (2011).

Zaterdag 16 augustus staat Erwin de Vries op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Website Erwin de Vries

Prachtige liedjes van Erwin de Vries

 

Bombilate

Bombilate Roodehaan web

De muzikale formatie Bombilate onder leiding van Susan Malaika Bailey was in 2012 de grote verrassing van de Haagse Popweek. De podia uit de rockstad veranderden even in een bubbel vol Soul, Funk, Jazz en Cross-Over en het publiek ging mee in de groove.
Na een succesvol jaar was het tijd om de rest van Nederland kennis te laten maken met Bombilate. Diverse optredens voor SublimeFM en Jam de la Crème volgden en zomer 2013 werd officieel ingeluid met optredens op Parkpop en Westerpop.

De Popronde
In het najaar werd bekend dat Bombilate geselecteerd was voor de Popronde: het grootste reizende festival van Nederland. In 3 maanden tijd lieten ze in meer dan 24 steden zien wie Bombilate is.

Uitbreiding
2014 betekende voor Bombilate teruggaan naar de basis: de muziek. Met hernieuwde inzichten en een frisse blik is besloten de formatie uit te breiden. Terwijl muziek centraal blijft staan, is het verlangen meerdere kunstuitingen een plek te geven binnen Bombilate. Met een zeer succesvolle 1e show in Podium Mozaïek te Amsterdam, laat Bombilate zien ook klaar te zijn voor 2014. Ze zijn druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal.

Bombilate Facebook

Vet filmpje van Bombilate

Zaterdag 23 augustus speelt Bombilate op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel

Mathijs Leeuwis & Dolf Jansen

Mathijs Leeuwis 2014.roodehaan web

Mathijs Leeuwis (1985)
Mathijs wordt vaak in één adem genoemd met liedjesmannen als Thé Lau en Herman van Veen. Muziek als ware het een warrige droom over de buurman die je niet kent, oude vrienden die te veel drinken en al wat je ziet als je op een gammel bootje door dit vlakke land vaart. Maar waar het ook over mag gaan en hoe het ook mag klinken, de pers spreekt bij elk optreden van Mathijs weer over "een eigenzinnig, puur, eerlijk en oprecht talent".

In 2009 liet hij voor het eerst van zich horen met zijn eerste album -Klei, stront en zand- (Silvox, 2009). Hetzelfde jaar won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Kort daarop verschijnt het album -Wachten op de klap- bij het gerenommeerde rootslabel Munich Records. In de jaren die volgen is Mathijs in verschillende theaterproducties te zien op o.a. Lowlands, Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Noorderzon.

In 2013 richt hij samen met collega Jeroen Kant het muzieklabel Bastaard Platen op.
Op dit eigen label kwam in juni 2014 zijn derde album –Alweer geen revolutie – uit. Een plaat zonder dogma's waarop de liedjesschrijver zich laat zien als een buitenstaander, een beschouwer, een twijfelende Zwitser. Leeuwis is zogezegd stellig overtuigt van zijn eigen ongelijk en niet bang dit op overtuigende wijze te etaleren.

Website Mathijs Leeuwis

Nieuw lied van Mathijs Leeuwis

 

Dolf Jansen Martin Oudshoorn

Foto Martin Oudshoorn

Dolf Jansen

De man van 400000 woorden per minuut. Cabaretier, hardloper, radiomaker, presentator van Pinkpop en Lowlands-legende. Wie hem niet kent, heeft de laatste 25 jaar zitten slapen.

Jansen (1963) bestookt eerst de Nederlandse podia met zijn gabber Hans Sibbel (Lebbis) met wie hij in 1989 het Leids Cabaret Festival wint. Daarna volgen verschillende succesvolle theatershows en een jaarlijkse oudejaarsconférence waarmee het dynamische duo keer op keer volle zalen trekt.

In 2002 besluit Dolf dat hij zijn ei ook solo kwijt moet en dat leidt tot zijn eerste solo theaterprogramma met de enigszins voorspelbare titel Dolf Solo. Het blijkt een voltreffer en met Jansen praat (ook niet gelogen) en Dolf Durft zet hij deze lijn in de jaren daarna door.
Tussendoor presenteert hij op Radio 6 zijn programma afslag Thunderroad en op radio 2: Spijkers met Koppen en hij schrijft gedichten en columns...

Zaterdag 30 augustus staat Dolf Jansen samen met Mathijs Leeuwis op het podium van Roodehaan te Warfhuizen.
Aanvang concert 21.00 uur
Toegang gratis, vanaf 19.00 uur is er een consumptieopslag

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch: 0595-571598 of via reserveer een tafel