Op zaterdagavond gebeurt het. Dan verandert het rustieke gehucht Roodehaan in een zinderende plek met live muziek: Roodehaan Live, dat ondertussen naam heeft gemaakt tot ver over de landsgrenzen. Als je wilt eten moet je tijdig reserveren, want het is steevast volle bak.

Tien zomerse zaterdagavonden is het een gezellige reuring op het pleintje voor het podium en op het door druivenranken overdekte terras.

 Podium 2

Originele acts

Op het mooie ronde podium zie je geen coverbands maar ondermeer, fluisterende singer-songwriters, Afrikaanse drummers, Argentijnse folklore, swingende Balkan-pop, Brabantse blues en polderpolka.

Ben Caplan & the Casual Smokers, Town of Saints, Jennah Bell (Usa), Mattanja Joy Bradley & André van den Boogaart, Toby Beard (Aus), Diff, Wolf in Loveland, My Baby, Erwin de Vries en Mathijs Leeuwis zijn slechts enkele namen van de talloze bands en acts die afgelopen 8 jaar optraden bij Roodehaan. Zelfs de zeer bekende cabaretier Dolf Jansen stond in 2014 op het podium met een try-out van zijn oudejaarsconference.

12 Def Americans Roodehaan web

           Def Americans

Programmering

In 2015 zijn er vanaf eind juni t/m eind augustus iedere zaterdag opvallende optredens. De programmering wordt eind april bekend gemaakt.

Sinds 2011 organiseert Roodehaan van november t/m februari de “bordopschoot” concerten. Elk 2de en 4de weekend van de maand een sfeervol, kleinschalig, intiem concert met (on)bekende verrassende artiesten.

Negritos roodehaan web

Twee jaar geleden waren ze er al en toen pakten ze het publiek van Roodehaan in met een explosieve performance en onweerstaanbare passie.

De vijfkoppige Argentijns-Spaanse band Negritos is als een roofdier. Zacht sluipend totdat het zich plots met een uitbarsting van kracht meester maakt van zijn prooi. Negritos is een band van uitersten met ingetogen songs tot energieke uptempo folklore rock, waarin Argentijnse folklore wordt vermengd met Spaanse flamenco. Vanwege hun rauwe, onverbloemde passie werd Negritos menigmaal gekozen tot afsluitend hoogtepunt van menig festival in Europa en Zuid Amerika.

Gedurende hun live show wisselen de leden van Negritos veel van instrumenten, waaronder de klassieke Spaanse gitaar, charango, cajon, xylofoon, bass, elektrische gitaar, durbuka, verschillende soorten fluiten.

Negritos is 12 jaar geleden opgericht door de twee Argentijnse broers Pablo en Diego Arias Lucioni, toen ze arriveerden in hun vaders geboorteland Spanje en vestigen zich in Barcelona. Daar groeide Negritos uit van duo tot vijfmansband. Niet alleen in Barcelona, maar ook plaatsen als Madrid, Parijs, Berlijn, Amsterdam, London en andere steden in Europa hebben ze hun publiek weten te imponeren met hun ongebreidelde geestdrift.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van Negritos

 

La Tres Illustre Compagnie du Chat Noir web

Wat heeft een tienkoppig chansoncollectief te maken met een rockband? Niets, zou je zeggen. Maar dan ken je La très illustre compagnie du Chat Noir nog niet. Dit collectief van jonge Nijmeegse muzikanten, met oud-leden van Navarone, heeft zich toegelegd op het maken van Franstalige muziek. Ze zijn weliswaar geïnspireerd door het vuur van stokoude chansons, maar smeden het genre in hun eigen liedjes op eigenzinnige wijze samen met donkere singer-songwriter, zwierige klezmer en Waitsiaans boemsketelgebral, wat heeft geresulteerd in debuutalbumLa Vendange dat in januari 2014 uitkwam.

KindaMuzik schrijft: 'Een veelzijdige, eigenzinnige plaat vol nostalgisch verlangen' die 'waarlijk knap geschreven' is. Sterker nog: 'Met de nodige allure en bravoure is La Vendange een charmante delicatessendisque'.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van La illustre compagnie du chat noir

 

Rufus Coates The Blackened Trees web

Rufus Coates and the Blackened Trees is een unieke Folk/Blues band uit Ierland. Ze zijn bezig om hun lang verwachte debuutalbum uit te brengen. RC&TBT is gewapend met de prachtige vocale harmonieën van zangers Rufus Coates en Jess Smith en het donkere sfeervolle geluid van de Blakened Trees.
De band is een rijsende ster in de rijke en eclectische folkscène van Ierland. Ze hebben optredens verzorgd op een aantal van Ierland’ s meest populaire festivals waaronder Whelan's, The Roisin Dubh, The Academy, communie Dublin, elektrische picknick, leven Festival, KnockanStockan en veel meer.
Hun atmosferische live-show mag je niet missen!

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

 

Jeroen Kant de Sherrifs web

Jeroen Kant en de Sheriffs is een nieuwe band met Judith Renkema op contrabas, producer Gabriel Peeters op de drums, platenbons Mathijs Leeuwis op pedalsteel en uiteraard Jeroen Kant gitaar en zang. Op het moment zijn ze druk bezig in de studio om het eerste album “Nooit Genoeg” op te nemen.

Meter voor meter verovert Kant zijn eigen plek binnen het Nederlandse muzieklandschap. De pers sprak reeds van ‘een onmiskenbaar groot talent’, ‘in de lijn van Daniël Lohues, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot’ en ‘Ga naar een show. Je zult op het puntje van je stoel zitten’.

In zijn verhalende, beschouwende liedjes creëert Jeroen een knusse, compacte wereld gevuld met liedjes en gedichten vol liefde, humor en zelfspot.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van Jeroen Kant en de Sherrifs

 

Tiny Legs Tim Lightnin Guy Roodehaan roodehaan web

Lightnin’ Guy staat bekend als de hardst werkende bluesartiest van België. In de voorbije zes jaar bracht hij evenveel platen uit, trad honderden keren op (zowel solo als met z’n Mighty Gators) en schuimde scholen af om de bluesmicrobe door te geven.

In oktober 2014 gaf hij een memorabel soloconcert in De Roma als voorprogramma van Joanne Shaw Taylor. Begin juni 2015 komt zijn zevende langspeler uit, Lightnin’ Guy is een must voor iedereen die de Belgische blues & roots muziek nauw in zijn hart sluit. Let the good times roll!

Met het unaniem geprezen debuut ‘ONE MAN BLUES’, het al even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ en een stevige livereputatie, verdient Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues- en rootsscene. De rammelende oude gitaar, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl en doorleefdheid.

De voorbije jaren trok hij met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Pete Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.
Tiny Legs Tim in de perfecte combinatie met Lightnin’ Guy, don’t miss it!

Erwin de Vries Roodehaan 2014

Een Groninger in hart en nieren, een machtige zanger en componist en een fraaie vertolker van het Groningse lied, dat is Erwin de Vries. Hij schrijft teksten recht uit het hart, vaak met een knipoog of met een bijzondere lading. Deze rasechte Groninger toert al jaren door zijn geliefde provincie met zijn optredens, waaronder Roodehaan, waar het altijd volle bak is.

African strings drums web

Jan Kuiper - gitaar, Digmon Roovers - gitaarbas, Mousse Pathe M'Baye – sabar, en tama. Papa Seck - djembe en vocals

De Groningse gitarist Jan Kuiper draait al jaren mee op de Nederlandse podia en blijft zijn publiek verrassen. Hij staat vooral te boek als jazzgitarist, maar eigenlijk doe je hem daarmee te kort. Kuiper componeert namelijk net zo makkelijk muziek voor een dansvoorstelling of deelt het podium met Eric Vaarzon Morel, Harry Sacksioni of Jan Akkerman in "The Five Great Guitars'.

Daarnaast studeert hij al jaren lang, klassieke Indiase ragas en talas. De laatste jaren heeft Kuiper zich verdiept in de ritmes en Grooves van West-Afrika en het resultaat daarvan zie je op deze avond. Samen met musici afkomstig uit Senegal en Mali, laat Kuiper je proeven van deze rijke muziekcultuur. Je hoort en ziet typisch West-Afrikaanse instrumenten als de kora, een luitharp, de djembe natuurlijk, maar ook de balafon. Dit instrument lijkt op een xylofoon, maar dan met kalebassen hangend onder de houten latten. Het wordt een avond waarbij het schier onmogelijk is stil te blijven zitten.