Live concerten

Op zaterdagavond gebeurt het. Dan verandert het rustieke gehucht Roodehaan in een zinderende plek met live muziek: Roodehaan Live, dat ondertussen naam heeft gemaakt tot ver over de landsgrenzen. Als je wilt eten moet je tijdig reserveren, want het is steevast volle bak.

Tien zomerse zaterdagavonden is het een gezellige reuring op het pleintje voor het podium en op het door druivenranken overdekte terras.

 Podium 2

Originele acts

Op het mooie ronde podium zie je geen coverbands maar ondermeer, fluisterende singer-songwriters, Afrikaanse drummers, Argentijnse folklore, swingende Balkan-pop, Brabantse blues en polderpolka.

Ben Caplan & the Casual Smokers, Town of Saints, Jennah Bell (Usa), Mattanja Joy Bradley & André van den Boogaart, Toby Beard (Aus), Diff, Wolf in Loveland, My Baby, Erwin de Vries en Mathijs Leeuwis zijn slechts enkele namen van de talloze bands en acts die afgelopen 8 jaar optraden bij Roodehaan. Zelfs de zeer bekende cabaretier Dolf Jansen stond in 2014 op het podium met een try-out van zijn oudejaarsconference.

12 Def Americans Roodehaan web

           Def Americans

Programmering

In 2015 zijn er vanaf eind juni t/m eind augustus iedere zaterdag opvallende optredens. De programmering wordt eind april bekend gemaakt.

Sinds 2011 organiseert Roodehaan van november t/m februari de “bordopschoot” concerten. Elk 2de en 4de weekend van de maand een sfeervol, kleinschalig, intiem concert met (on)bekende verrassende artiesten.

Tiny Legs Tim (BE)

Tiny Legs tim Roodehaan web

Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische triller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

Met het unaniem geprezen debuut ‘one man blues’ en het even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ verdiende Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene.
Op 27 februari 2015 verschijnt zijn 3de full album ‘stepping up’, op 28 februari speelt Tiny Legs Tim op Roodehaan.

De Blues kent een enorme heropleving in de Lage Landen en dat is in niet geringe mate te danken aan Tiny Legs Tim. Samen met zijn kompaan Lightnin’ Guy zorgt hij er met verschillende projecten voor dat deze unieke muziekstijl naar waarde geschat wordt. Denk aan Boogieville, Blues In Schools, de diverse Jamsessies…en of dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog het oprichten van zijn eigen label ‘Sing My Title’.
Voor Tiny Legs Tim is de Blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. In het nieuwe album staat deze positieve en relativerende kracht opnieuw centraal.

Zaterdag 28 februari zal Tiny Legs Tim een optreden verzorgen in de serie "bordopschoot" concerten op Roodehaan.

Aanvang zaterdag: 20.30, keuken open vanaf 17.31
Let op: er is alleen op zaterdag een concert.
Toegang: alleen concert € 10, - Diner: (hoofdgerecht en dessert) € 15, -

Wilt u dineren zonder concert?, vanzelfsprekend kan dat op beide dagen.
Wilt u het concert bezoeken zonder diner? Natuurlijk kan dat ook!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van Tiny Legs Tim

Website Tiny Legs Tim

Catherine MacLellan & Chris Gauthier (CAN)

info volgt 

Catharine MacLellan Roodehaan web