Op zaterdagavond gebeurt het. Dan verandert het rustieke gehucht Roodehaan in een zinderende plek met live muziek: Roodehaan Live, dat ondertussen naam heeft gemaakt tot ver over de landsgrenzen. Als je wilt eten moet je tijdig reserveren, want het is steevast volle bak.

Tien zomerse zaterdagavonden is het een gezellige reuring op het pleintje voor het podium en op het door druivenranken overdekte terras.

 Podium 2

Originele acts

Op het mooie ronde podium zie je geen coverbands maar ondermeer, fluisterende singer-songwriters, Afrikaanse drummers, Argentijnse folklore, swingende Balkan-pop, Brabantse blues en polderpolka.

Ben Caplan & the Casual Smokers, Town of Saints, Jennah Bell (Usa), Mattanja Joy Bradley & André van den Boogaart, Toby Beard (Aus), Diff, Wolf in Loveland, My Baby, Erwin de Vries en Mathijs Leeuwis zijn slechts enkele namen van de talloze bands en acts die afgelopen 8 jaar optraden bij Roodehaan. Zelfs de zeer bekende cabaretier Dolf Jansen stond in 2014 op het podium met een try-out van zijn oudejaarsconference.

12 Def Americans Roodehaan web

           Def Americans

Programmering

In 2015 zijn er vanaf eind juni t/m eind augustus iedere zaterdag opvallende optredens. De programmering wordt eind april bekend gemaakt.

Sinds 2011 organiseert Roodehaan van november t/m februari de “bordopschoot” concerten. Elk 2de en 4de weekend van de maand een sfeervol, kleinschalig, intiem concert met (on)bekende verrassende artiesten.

BroederDieleman Roodehaan web

Als het over Broeder Dieleman gaat, vallen twee dingen op. Allereerst de nadruk die wordt gelegd op de gereformeerde achtergrond van de Broeder (en zijn persoonlijke breuk met de kerk), ten tweede het feit dat hij in Zeeuws dialect zingt. Vooral dat eerste is uitentreuren aan bod gekomen in allerhande interviews - waarbij doorgaans automatisch de meer dan enkel muzikale link gelegd wordt met David Eugene Edwards (16 Horsepower, Wovenhand) -, ook al legt de Broeder er zelf niet de nadruk op. Waar hij het veel liever over heeft, is het Zeeuwse landschap, dat dan ook veelvuldig in zijn teksten figureert. Qua thematiek mag je Broeder Dieleman gerust een voorvechter van het Zeeuwse (culturele) erfgoed noemen. Het, overigens zeer goed verstaanbare, Zeeuwse dialect waar hij zich van bedient werkt daarbij zowel bevreemdend als merkwaardig vertrouwd.

Vier jaar geleden sijpelden de eerste liedjes van Soort van Sven (Sven van Rijswijk) naar buiten. Behoedzaam liet hij ze in meestal huiskamerachtige omgevingen horen. Begin 2015 verscheen zijn eerste album met de sprekende titel ‘Soms word je geboren en soms ga je dood’. Meeslepende gitaar en ukelele melodieën getopt met scherpe Nederlandstalige teksten waarachter het leven schuilt gaat. Dit alles live opgenomen in een Zeeuws bos met zingende lijsters, de wind, regen en een ambulance in de verte.

Soort van Sven is een persoonlijkheid, een verteller een schrijver van mooie en gelaagde teksten en een ras performer. De complexiteit van leven gevangen in licht en duisternis, de metaforen van alle denkbare uitersten, die hij met een lach en een traan weet te vertolken.

Vrijdag 7 augustus is het optreden van Broeder Dieleman en Soort van Sven op Roodehaan.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.
Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31
Reserveren kunt u telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooi lied Broeder Dieleman

Mooi lied Soort van Sven

 

Tiny Legs Tim Lightnin Guy Roodehaan roodehaan web

Lightnin’ Guy staat bekend als de hardst werkende bluesartiest van België. In de voorbije zes jaar bracht hij evenveel platen uit, trad honderden keren op (zowel solo als met z’n Mighty Gators) en schuimde scholen af om de bluesmicrobe door te geven.

In oktober 2014 gaf hij een memorabel soloconcert in De Roma als voorprogramma van Joanne Shaw Taylor. Begin juni 2015 komt zijn zevende langspeler uit, Lightnin’ Guy is een must voor iedereen die de Belgische blues & roots muziek nauw in zijn hart sluit. Let the good times roll!

Met het unaniem geprezen debuut ‘ONE MAN BLUES’, het al even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ en een stevige livereputatie, verdient Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues- en rootsscene. De rammelende oude gitaar, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl en doorleefdheid.

De voorbije jaren trok hij met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Pete Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.
Tiny Legs Tim in de perfecte combinatie met Lightnin’ Guy, don’t miss it!

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van Lightnin Guy & Tiny Legs Tim

DIFF web

Met vijf gitaristen op een rij vindt DIFF het begrip gitaarmuziek opnieuw uit. Country noir gespeeld met een brede glimlach, gebracht door zes vrienden die het ambacht verstaan. De warme persoonlijkheid van zanger Diff Rouw verandert elke zaal in een huiskamer. Met een podium-energie die doet denken aan Springsteen. Een band als een jongensverhaal: spelen om de lol van het spelen. Wat verwacht je nog meer van een band?

In 2014 begon de band serieus aan de weg te timmeren. Met ruim 65 shows, DWDD, Eurosonic, Popronde, Oerol en vijf supportshows van De Dijk (o.a. De Oosterpoort en Heineken Music Hall). Van debuut-EP Welcome to DIFF’s waren de eerste twee oplages binnen no-time uitverkocht. In 2015 komt tweede EP Second uit, met daarvoor single Jealousy; een voorproefje op het eerste full length album die in november gepland staat.

“DIFF is een band die bier verkoopt’ – Leeuwarder Courant
“Leeuwarden heeft zijn eigen Calexico” – Dolf Jansen, radio 6
‘’Wat een lekkere band … Heerlijk.’’ – Nico Dijkshoorn
“Hee! Wát een leuke band!” – Je moeder

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel 

Diff bij DWDD

 

Erwin de Vries Roodehaan 2014

Een Groninger in hart en nieren, een machtige zanger en componist en een fraaie vertolker van het Groningse lied, dat is Erwin de Vries. Hij schrijft teksten recht uit het hart, vaak met een knipoog of met een bijzondere lading. Deze rasechte Groninger toert al jaren door zijn geliefde provincie met zijn optredens, waaronder Roodehaan, waar het altijd volle bak is.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Mooie clip van Erwin de Vries

 

African strings drums web

Jan Kuiper - gitaar, Digmon Roovers - gitaarbas, Mousse Pathe M'Baye – sabar, en tama. Pape Seck - djembe en vocals. Speciale gast: Eddy Zoey - gitaar en zang

De Groningse gitarist Jan Kuiper draait al jaren mee op de Nederlandse podia en blijft zijn publiek verrassen. Hij staat vooral te boek als jazzgitarist, maar eigenlijk doe je hem daarmee te kort. Kuiper componeert namelijk net zo makkelijk muziek voor een dansvoorstelling of deelt het podium met Eric Vaarzon Morel, Harry Sacksioni of Jan Akkerman in "The Five Great Guitars'.

Daarnaast studeert hij al jaren lang, klassieke Indiase ragas en talas. De laatste jaren heeft Kuiper zich verdiept in de ritmes en Grooves van West-Afrika en het resultaat daarvan zie je op deze avond. Samen met musici afkomstig uit Senegal en Mali, laat Kuiper je proeven van deze rijke muziekcultuur. Je hoort en ziet typisch West-Afrikaanse instrumenten als de kora, een luitharp, de djembe natuurlijk, maar ook de balafon. Dit instrument lijkt op een xylofoon, maar dan met kalebassen hangend onder de houten latten. Het wordt een avond waarbij het schier onmogelijk is stil te blijven zitten.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31

Reserveren kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0595-571598 of via: reserveer een tafel

Clip met JanKuiper,Digmon Roovers en Mousse Pathe M'Baye

 

Gitta de Ridder Roodehaan web

Ze deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, Giel Beelen was fan en hij vroeg haar voor een live optreden in zijn programma op 3FM, ze stond in Ierland in het voorprogramma van Passenger en ze behaalde de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.

We hebben het over Gitta de Ridder. Zij startte haar muzikale reis zo'n zes jaar geleden in Engeland, waar haar vriend, een drummer, woonde. Inmiddels zijn ze getrouwd. Na met verschillende bands te hebben getoerd door Italië, Griekenland, Duitsland, Ierland en Nederland hervond ze haar roots. Met haar akoestische gitaar sloeg ze aan het spelen en schreef zelf de liedjes, geïnspireerd door o.a. Iron and Wine, Bon Iver and Ane Brun. Sfeervolle, lyrische en melodieuze nummers die u meeslepen en doen wegdromen.

Zaterdag 19 september speelt Gitta de Ridder op Roodehaan live.

De entree is gratis, er is een consumptieopslag van 50 eurocent per consumptie.

Aanvang 21.00, keuken open vanaf 17.31
Reserveren kunt u telefonisch: 0595-571598 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en online: reserveer een tafel

Mooi filmpje van Gitta de Ridder